اعضای ویژه
با هزارتومان0/ماهانهباخرید اشتراک وعضومیت درسایت ماهانه فیلم دانلود نمایید

    بیماری پارکینسون، علائم و نشانه ها

    امتیاز کاربران

    ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
     

    بیماری پارکینسون عامل مخرب اعصاب می باشد و از بیماری های نورولوژیک بوده که فرد به مرور زمان قادر به حرکت جسمی و روحی نمی باشد و در صورت درمان نکردن، پیشرفت بیماری  سرعت بیشتری می گیرد و عملکرد فرد را کاهش می دهد. این بیماری توسط دانشمندی به نام جیمز پارکینسون در سال 1817 بیان شد و ایشان نام این بیماری را فلج لرزان بیان کرد . البته بعضی از افراد مبتلا به این بیماری لرزش ندارند.
     
    ساقۀ مغز که در قسمت پائین مغز قرار دارد و دارندۀ مغز میانی و پل مغزی و بصل النخاع می باشد. در درون ساقۀ مغز یک ناحیۀ ریزی وجود دارد به نام جسم سیاه که برای تنظیم حرکات بدن می باشد. در بیماری پارکینسون سلول ها را در قسمت جسم سیاه که دوپامین را تولید نمی کند و باعث کم شدن دوپامین می شود و با توقف ترشح دوپامین، مغز قادر به ارسال پیام هایی برای نوع حرکت و زمان حرکت را نمی تواند انتقال دهد و کنترل عضلات هم کم می شود و حرکت های حرف زدن و نوشتن و لباس پوشیدن و پلک زدن به مرور زمان در آن ها کاهش می یابد.
    علائم این بیماری در ابتدای آن ضعیف است .اما با گذشت زمان تشدید می یابد و پیشرفت می کند. این بیماری در سن 55 الی 60 سالگی شایع تر است. اما در بعضی از جوانان هم دیده شده است . این بیماری در مردان بیشتر از زنان شایع است.

    علائم و نشانه ها

    •    لرزش در زمان استراحت
    •    کند شدن حرکات
    •    خشک شدن اندام
    •    سفت شدن اندام
    علائم این بیماری در ابتدا در یک سمت بدن نمایان می شود و با گذر زمان در قسمت دیگر بدن رخ می دهد . علائم های بالا جزو نشانه های اصلی در بیماری پارکینسون می باشد. در بعضی افراد هم علائم های دیگری مشاهده شده است که بیان می کنیم.
    1.    زوال عقل و مشکلات حافظه ای
    2.    داشتن پوست چرب
    3.    یبوست
    4.    سخت غذا خوردن و بلع آن
    5.    داشتن لکنت زبان
    6.    خستگی در طول روز
    7.    بی قراری در زمان خواب

    عوامل ابتلا به  بیماری پارکینسون

    هنوز عامل شناخته شده ای برای این بیماری پیدا نشده است .اما ژنتیک و عوامل محیطی و عادت های بد غذایی جزو مواد تحریک کنندۀ این بیماری می باشد.
    عوامل محیطی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. مانند استفادۀ زیاد از حشره کش ها ، افراد ابتلا به دیابت نوع 2 ، البته که خوردن غذاهای رژیمی مانند سبزی، میوه و حبوبات و گوجه، آجیل و سیب زمینی احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش داده، ولی خوردن چربی های حیوانی به میزان زیاد هم خطرناک می باشد.

    نحوه تشخیص و بررسی بیماری پارکینسون

    1.    حفظ نمودن تعادل ایستاده در موقع هل دادن به صورت آرام
    2.    شل نمودن عضلات در زمان حرکت کردن گردن و بازو و ساق پا برای چک کردن سفت بودن اندام ها
    3.    شل نمودن دست برای دیدن لرزش در زمان استراحت کردن
    4.    ضربه زدن به انگشت دست و شست به صورت با هم و هم چنین ضربه زدن به پا برای چک نمودن کندی حرکت کردن  
    از اسکن مغزی برای بررسی این بیماری استفاده نمی کنند . البته برای رد نمودن بیماری های دیگر اسکن مغزی استفاده می شود  .برای درمان این بیماری از روش های متعددی استفاده می شود و بر حسب نوع پیشرفت بیماری ، سری توانبخشی برای این بیماران صورت می گیرد.

    هزینه درمان بیماری پارکینسون

    با توجه به اینکه بیماری پارکینسون یکی از بیماری های صعب العلاج و مزمن و پیش رونده محسوب می شود، نیاز هست که به روش های پرداخت هزینه های درمان این بیماری اندیشیده شود. واقعاً برای افرادی که در طبقه متوسط جامعه بوده و درآمد یا سرمایه چندان زیادی ندارند، پرداخت هزینه های درمان این بیماری بسیار سنگین است. در مراحل پیشرفته این بیماری، قابلیت کار کردن و داشتن شغل هم از شخص بیمار سلب می شود. در این مواقع داشتن بیمه می تواند بسیار کمک کننده باشد. البته خوشبختانه این بیماری به دلیل شناخته شدن، معمولاً به صورت ویژه توسط نهاد های دولتی و بیمه های دولتی و تأمین اجتماعی تحت پوشش قرار می گیرد اما در واقع افرادی می توانند درمان این بیماری را راحت تر پیگیری کنند که از بیمه تکمیلی درمان برخوردار هستند. یکی از فایده های بیمه تکمیلی این است که شخص می تواند به مراکز درمانی خصوصی هم مراجعه کند. همچنین داشتن بیمه تکمیل درمان این مزیت را هم دارد که استرس کمتری به بیمار وارد می کند که خود همین مسئله به کاهش شدت عوامل بیماری پارکینسون هم تأثیر بسزایی دارد.

    منبع:فایده های بیمه تکمیلی

     

     



    فیلم/سریال پیشنهادی

    سریالها - مرجع دانلود